Dronevideo fra Vøringsfossen

Jeg har lenge hatt en idé om å lage en dronevideo fra Vøringsfossen. Så da værgudene bestemte seg for å spille på lag, var det bare å lade batterier, pakke drone og begi seg til Eidfjord. Som vi ser av bildene under, er det en vakker og trolsk natur vi er vitne til her inne.

     

Det kommer mye tåkedis fra fossen som vi må unngå å fly dronen inn i.

 

Planlegging er viktig

Selv om jeg hadde planlagt «prosjektet» en stund, ble de første timene brukt til å gå gjennom området for å se hva jeg trengte å justere i planen. Blant annet måtte jeg merke meg hvor det var mye tåkedis fra fossen som jeg måtte unngå å fly dronen inn i. Dernest måtte jeg hensyn til hvilken retning sollyset ville ha seinere på ettermiddagen for å unngå direkte sollys i kamera.

Jeg hadde med fem batterier på ca. 25 min. effektiv flytid hver, noe som tilsvarer en samlet flytid på rundt 125 minutter, så det skulle være nok til noen testflyvinger også.

 

Værguder i godlune

Det ble et fint varmt lys denne ettermiddagen med et lett skydekke. Jeg ventet til solen ble passe lav før jeg startet å filme. Samtidig ønsket jeg å få litt dramatikk med lys og skygge rundt fossen. Selve flyvingen gikk etter planen og uten noen uhell underveis. Etter å ha gjennomført de planlagte flyvninger samt noen ekstra, hadde jeg bare brukt halvparten av batteriene. Men jeg var fornøyd, så jeg pakket sammen og returnerte hjem.

Fossli Hotell ligger bare et steinkast fra kanten av stupet med en spektakulær utsikt utover Måbødalen.

 

Fra mange klipp til ferdig video

Med litt flere videoklipp enn planlagt, ble det vanskelig å plukke ut hvilke som skulle brukes. Da var det bare å «hente frem» den opprinnelige idéen og snart falt bitene på plass.

Til redigering av video bruker jeg Filmora Wondershare som jeg har brukt i flere år. Etter et par timer med redigering var det klart for å finne passende musikk – noe jeg finner på Epidemicsound.com. Jeg hadde en «feeling» for hva jeg ville ha, så det tok ikke mer enn en liten halvtime før den var på plass. Helt til slutt la jeg på et lydklipp av fossen som jeg hadde tatt med mobilen. Etter tre timer var videoen ferdig.

Du ser den ferdige videoen under.

Se videoen på YouTube