Test av kamera i DJI Mavick Air2

Normalt bruker vi innstillingen for 12 megapiksler når vi fotograferer med drone. Det gir mer enn nok detaljer i bildene så lenge de ikke skal  forstørres eller vi trenger å ta utsnitt. Bildet under er tatt fra et nytt boligområde i Åsane hvor vi kan se flere km innover. Som vi ser har bildet rikelig med skarpe detaljer.

 

Bilder i 48 megapiksler

Vår drone kan gi bilder på hele 48 megapikslers oppløsning. Dette gir oss ekstra detaljrike bilder når dette er avgjørende eller når vi skal ta utsnitt. Denne gangen tok vi turen bak IKEA i Åsane og sendte dronen opp i en høyde på 70-80 meter.

For å vise hva en slik oppløsning kan gi av detaljer, zoomet vi bildet inn til 200% og tok et utsnitt ( bildet under).

Som vi ser, er utsnittet relativt skarpt  og vi kan lese reklameskiltene på Gullgruven uten problem. Med tanke på størrelsen av kamera som er i denne dronen (Dji Mavic Air 2), er vi imponert over hva den klarer å prestere. Det skal også nevnes at det ikke var vindstille denne dagen. Med andre ord – det finnes mye avansert elektronikk i denne krabaten som klarer å ta slike bilder.